(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Krkonošské Kyselo

Potřebné ingredience
chlebový kvásek,kmín,sušené houby, brambory (4 vetší ks),1 vetší cibule, já dávám jeden masox,sůl, 3 vejce,3l vody,lžíce sádla,kousek másla
Postup přípravy
Namočíme si kvásek do teplé vody,namočíme houby do vody.Dáme vařit brambory na kostičky,přidáme trochu kmínu, sůl a masox. K bramborám přidáme houby a povaříme. Kvásek ve vodě pořádně rozmícháme metličkou. a poté přidáme k bramborám a houbám,(hodně vmíchat)necháme vařit. Vedle si na sádle orestujeme cibulku najemno a přidáme vejce s trochou soli.Kdyz jsou vejce umíchaná přidáme do polévky. Polévku je pořeba vařit na mírném ohni a promíchávat. Někdo vaří brambor zvlášt.( nám chutnají více takhle když nasáknou chutí:))) Nakonec dáme do kysela kousek másla na zjemnění. Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

ridomka
(upraveno)
12. 3. 2009, 17:59
mám chlapa z krkonoš a tak rád by si kyselo dal......jen ten chlebový kvásek není...
nahlásit

VARANKA
(upraveno)
14. 3. 2009, 22:18
@ridomka
fajn juknu jakou mívá spotřebu atřeba by šlo poslat
))

nahlásit

Alca1980
(upraveno)
2. 3. 2009, 18:37
Kde prosím kupujete ten chlebový kvásek? Nebo jak se dá udělat?
nahlásit

VARANKA
(upraveno)
3. 3. 2009, 8:41
@Alca1980
Prodává se jen tady v kraji. Liberecký kraj a Královéhradecký.Dá se skladovat i v mrazáku.Možná vám ho prodají i v pekárnách.Jak se dělá to bohužel nevím



nahlásit

Klekypetra
(upraveno)
1. 3. 2009, 22:00
A to je prosím to kyselo co vařila Anče Trautenberkovi??
Kyselo je moc kyselý a bramborák je moc bramborový


nahlásit

VARANKA
(upraveno)
2. 3. 2009, 12:00
@Klekypetra
Ano je to přesně to kyselo od Trautenberka



nahlásit

mimianka
(upraveno)
1. 3. 2009, 21:58
jeeej, to je ale kráaaasne a rozkošné báabo




nahlásit

averuk
(upraveno)
1. 3. 2009, 21:38
S tím souhlasím , u nás se kysela vaří ten největší hrnec a je hned pryč.





nahlásit

VARANKA
(upraveno)
1. 3. 2009, 21:21
Tohle jídlo u nás opravdu nikdy nezbyde






nahlásit